Per 1 juni a.s. wordt een grote hoeveelheid aan magistrale bereidingen niet meer vergoed door zorgverzekeraars. Welke middelen dit zijn verschillen per zorgverzekeraar. Ervaart u problemen bij de toegang tot en de vergoeding van deze geneesmiddelen per 1 juni a.s.? De Stichting heeft een meldpunt opengesteld. Laat ons weten waar u tegen aanloopt!
Waarom melden?
Ons meldpunt is bedoeld om de problematiek per 1 juni a.s. beter in kaart te kunnen brengen. Waar mogelijk zal de Stichting EGV actie ondernemen. Denk aan het aanspreken van de zorgverzekeraars, het zoeken van overleg met stakeholders, met het Ministerie en, indien noodzakelijk de kwestie aan de rechter voorleggen.
Meld uw ervaring!
Meld uw ervaring of stel uw vraag via telefoonnummer 010-480 09 42 of via helpdesk@stichtingegv.nl.————————————————–
Opname febuxostat in verzekerde pakket!
De Stichting Eerlijke Geneesmiddelenvoorziening stelt u graag op de hoogte van goed nieuws met betrekking tot de vergoeding van febuxostat.
In navolging van het advies van het Zorginstituut Nederland, heeft de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloten febuxostat per 1 januari 2015 op te nemen in het verzekerde pakket. Voorwaarden daarbij zijn dat u niet (meer) behandeld kan worden met, of niet reageert op behandeling met allopurinol en tevens aantoonbaar sprake is van uraatafzettingen.
Dit betekent dat de kosten van febuxostat vanaf 1 januari 2015 worden vergoed, wanneer u aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoet.
Op dit moment is de opname van febuxostat in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem nog niet zichtbaar in de Regeling zorgverzekering. Het Ministerie heeft aangegeven dat de aanpassing van de bijlagen enige vertraging heeft.
De Stichting heeft mij fantastisch geholpen met het verkrijgen van een preventieve kuur Herceptin in mijn ziekenhuis. Hun hulp en inzet kwamen op het juiste moment en inmiddels is de kuur gestart. Heel, heel veel dank! |